fbpx

Dons

Donsdekbedden

Wij waarderen wat de natuur ons geeft. Zo is dons een fantastisch natuurproduct waardoor u ongelooflijk goed kunt slapen. Een donzen dekbed is zacht, licht en zorgt ervoor dat u optimaal van uw nachtrust kunt genieten. Niets is zaliger dan ‘s avonds onder een knusse dons te kruipen. Op basis van uw budget, persoonlijke voorkeuren, kamertemperatuur, bed en fysische eigenschappen vinden we samen zeker het dekbed dat perfect bij u past. Wij hebben donsdekens op maat van elke slaper. Aangepast aan de meest uiteenlopende wensen en behoeften.Wij helpen jou graag bij de juiste keuze.

Voordelen van een Donsdekbed

✔     Geschikt voor mensen met allergieën
✔     Vormt zich naar het lichaam
✔     Dons gaat een heel leven mee
✔     Zeer licht en veerkrachtig

Charming

Charming is gevuld met een 90% volgroeide eendendons en voorzien van een cassette gestikt tijk zodat er geen warmteverlies ontstaat op de stiknaden.

Luxury

De Luxury is gevuld met  90% witte ganzendons. De batist tijk is zachter en lichter dan de tijk van de Charming en heeft een Vital Finish ondergaan.

Exclusive

De Exclusive serie is van ongeëvenaarde kwaliteit. De vulling van 100% Pilsener heeft een extreme vulkracht en zorgt voor de hoogst mogelijke soepelheid. 

Excellence

De Excellence is de top op het gebied van dekbedden. De dons wordt geselecteerd uit gebieden met de hoogste vulkracht: de 100% witte Allura ganzendons.

Eiderdons

Extreem licht en warm. En de beste isolatiewaarde ontdekt door moeder natuur! Het IJslands eiderdons dekbed wordt op traditionele wijze verkregen.

Allergie & Astma

De weving van de tijk van goedkope dekbedden en kussens is van minder goede kwaliteit. Om kosten te besparen is het niet dicht genoeg geweven, waardoor de huismijt zich gemakkelijk nestelt in de tijk van het produkt. Bijna al onze donzen kussens en dekkbedden zijn voorzien van het ‘Nomite label’. Dit label staat er garant voor dat het geschikt is voor mensen die allergisch zijn voor de huisstofmijt.


Daarnaast hebben dons en veren unieke vochtregulerende eigenschappen. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat er een ongunstig klimaat ontstaat voor de huisstofmijt. Ook als u allergisch bent voor huisstofmijt hoeft u dus niet af te zien van het natuurlijke slaapcomfort dat dons en veren biedt. Dat is door wettenschappelijke onderzoeken aangetoond.

Het reinigingsproces

Een fris, schoon donsdeken zorgt voor een optimaal slaapcomfort en een goede nachtrust. Opteer dus voor een regelmatige donsdekenreiniging op professionele wijze, best om de 4 à 5 jaar. Dankzij zo’n donsdekenreiniging zal je niet enkel kunnen genieten van een zalige nachtrust, maar verleng je ook nog eens de levensduur van je donsdeken.

Ons Downpass certificaat

Wij gaan zorgvuldig om met mens, dier en milieu. Onze dons producten zijn voorzien van het strenge Downpass keurmerk. Dit keurmerk verenigt fabrikanten die zich houden aan de gedragscode met betrekking tot het dierenwelzijn. Het is door de hele productieketen heen traceerbaar en voldoet aan de meeste strenge dierenwelzijn eisen.