fbpx

Hoofdkussens

Wat is het beste hoofdkussen voor jou?

Maar hoe kies je nu een kussen dat bij jou past? Wij, als dé specialist in hoofdkussens, helpen je graag verder aan het perfecte exemplaar voor jou. En dit is ook belangrijk, want een slaapkussen moet immers nacht na nacht de juiste ondersteuning bieden. Een verkeerd kussen kopen kan voor vervelende klachten zorgen, zoals hoofdpijn, nekpijn, problemen aan schouders en armen en een slechte nachtrust.

Ook heb je de keuze uit diverse vullingen zoals dons, synthetisch, visco met ieder zo zijn eigen specifieke eigenschappen. Natuurlijk speelt ook de stevigheid een belangrijke rol. Aan de hand van enkele vragen helpen wij jou aan het juiste kussen!

Zacht, medium of stevig?

Hoe stevig je slaapkussen moet zijn, ligt vooral aan jouw persoonlijke voorkeur. Toch adviseren wij ook te kijken naar de hardheid van het matras, de slaaphouding en het lichaamsgewicht. Kies uit een ruim assortiment bij ons en slaap zonder zorgen.

Op ieder zijn maat

hoge afwerkingsgraad

Ongelofelijke zachtheid

Rug, buik of zij ?

Voor elke slaaphouding:

  • Ben je een buikslaper, dan heb je vrij weinig nodig. Een dun, zacht kussen kopen is vaak al voldoende om de nek niet overmatig te belasten.
  • De rugslapers hebben een iets hoger kussen nodig om de nek optimaal te ontlasten. Een stevig, niet al te hoog kussen is vaak al voldoende.
  • Zijslapers hebben het meest baat bij een vrij dik en hoog kussen.

Neksteun kussens

Deze kussens zijn speciaal ontworpen om een gezonde slaaphouding aan te nemen. Het biedt uitstekende ondersteuning aan nek, rug en schouders. Latex is de stevigste variant, het heeft een vaste vorm en kan hierdoor de nek/rug optimaal ondersteunen.

Klassieke kussens

De kussens bestaan uit ganzen- of eendendons. Het is een zacht materiaal wat er voor zorgt dat het kussen naar een wenselijk model gekneed wordt. De synthetische vulling kan qua stevigheid verschillen, dit hangt samen met het vulgewicht

Speciale kussens

Ergonomisch gevormde kussens die ondersteuning bieden aan het hele lichaam. Om een gezonde slaaphouding aan te nemen. Alle kussens bestaan uit een zacht materiaal wat er voor zorgt dat het kussen naar een wenselijk model gekneed wordt.